El Paranimf de la Universitat de Barcelona s'ha omplert de persones que han volgut commemorar les primeres Jornades de la Dona, que es van celebrar en aquesta mateixa sala el maig de 76. Milers de dones van demostrar, en aquell moment, que el moviment feminista existia a Catalunya i que tenia molta força. En aquella trobada van parlar de les reivindicacions imprescindibles i de com aconseguir una llibertat per ser i per fer. Avui han fet un homenatge a aquells fets amb una performance. MIREIA BOFILL "Va posar en marxa el moviment de dones i moltes coses de les quals encara no hem aconseguit i després va ser una transformació. Moltes vam canviar només de trobar-nos aquí." ARES BATLLE "El moviment de dones va tenir un abans i un després en aquella trobada del 76 i per tant sí que creiem que es important què ha passat amb el nostre moviment, d'on venim." Durant l'acte s'han presentat les properes jornades feministes, que se celebraran el primer cap de setmana del mes de juny. Serà llavors quan es podrà veure una exposició que repassarà els 40 anys de feminisme a Catalunya.

Milers de dones van ocupar el Paranimf de la Universitat de Barcelona el maig de 1976 per parlar d’elles mateixes, de les reivindicacions imprescindibles i de com aconseguir una llibertat per fer i per ser. Va ser un acte de força per part d’aquestes dones que demostraven que a Catalunya hi havia un moviment feminista que es va configurar al voltant de les vocalies de dones de les associacions de veïns i dels grups d’autoconsciència que es van crear els darrers anys de la dictadura franquista. Era la primera vegada que milers de dones es reunien i això va ser clau en el procés de la transició democràtica.

El Paranimf de la Universitat de Barcelona s’ha tornat a omplir de gent per recordar aquells fets en un acte organitzat per la Xarxa Feminista amb el suport de Ca la Dona i grups feministes. En aquesta ocasió, han ofert una xerrada que ha servit per fer una mirada al passat i que ha anat acompanyada d’una representació i actuacions musicals. També s’ha preparat una exposició que repassa les diferents trobades feministes que s’han organitzat en els darrers 40 anys.

Les primeres Jornades de la Dona van marcar el feminisme i des de fa 40 anys aquest moviment ha organitzat una celebració especial tots els anys acabats en sis. Enguany és un d’aquests anys, així que han preparat unes noves jornades feministes que s’organitzen amb el nom Radical-ment Feministes. Les trobades seran el 3, 4 i 5 de juny i se centraran a enfortir les relacions entre dones, a fer visible la capacitat transformadora dels feminismes i repassar la trajectòria del moviment.