L’associació demana a les administracions que retirin els permisos necessaris perquè Circo de los Horrores no pugui representar el seu espectacle en espais púbics. Consideren que incideix negativament en la visió de la societat envers les persones amb un problema de salut mental.

Obertament, l’entitat que treballa per trencar els prejudicis i evitar comportaments discriminatoris envers les persones amb trastorns mentals, ha expressat el seu rebuig envers l’espectacle ‘Manicomio’, ja que considera que suposa “un retrat estigmatitzat que caricaturitza de manera grotesca les persones amb un trastorn mental, i frivolitza amb el patiment de les persones”.

Afegeix que l’espectacle defineix les persones amb problemes de salut mental com a éssers perillosos i marginals que “han d’estar tancats i aïllats”, la qual cosa podria provocar un sentiment de rebuig de la societat envers les persones amb un problema mental.

Campanya a les xarxes socials

Obertament se suma al refús que han mostrat altres entitats de la resta de l’estat on s’ha representat ‘Manicomio’ i ha iniciat una recollida de signatures per tal d’evitar que l’espectacle es pugui instal·lar en espais públics. També fa una crida a fer ús de l’etiqueta #NoSoyUnCirco per tal de tenir el màxim ressò a les xarxes socials.

Circo de los Horrores aterrarà al Port Vell de Barcelona el 21 de juny i té previst quedar-s’hi fins al 2 de Juliol.