La companyia Endesa ja ha resolt l’avaria elèctrica que hi havia a la plaça de Maragall des del passat dilluns. Ha estat a les 18:40 quan ha tornat el servei elèctric a les llars afectades. Fins que s’ha reparat definitivament el transformador, els abonats afectats disposaven del servei de llum gràcies a dos grups electrògens instal·lats provisionalment, que ja s’han retirat.

Abans que se solucionés l’avaria, els operaris els han avisat que hi haurà un nou tall del servei per fer la connexió al nou transformador que s’ha reparat. Alguns comerciants han fet reclamacions a la companyia pels danys causats encara que no estan esperançats perquè no han rebut la resposta de les indemnitzacions que van demanar el darrer cop que es van quedar sense servei. Precisament, els veïns de la plaça de Maragall van trigar vuit hores a tornar a tenir llum. El servei es va poder restablir perquè es van instal·lar dos grups electrògens fins aquest dimarts a la tarda, que s’ha reparat definitivament l’avaria. El cas és que els veïns han protestat perquè es tracta de la mateixa incidència que es va produir al mateix lloc fa un mes i mig. Llavors es van quedar sense servei més de 12 hores.

avaria elèctrica grup electrògen a la plaça de Maragall

L’avaria d’aquest dilluns passat va deixar sense servei 251 abonats. Hi va haver escoles afectades, habitatges i també molts locals comercials. Excepcionalment, alguns dels establiments que van perdre la llum van treballar a les fosques. També va passar el mateix a l’Escola Ramon Llull, que va fer classes sense llum, no van poder utilitzar el material didàctic electrònic i tampoc van poder fer ús del menjador. El centre escolar ha decidit demanar aquest dimarts menjar calent perquè no sabien quan es tornaria a la normalitat.