La casa va ser part de l’edifici auxiliar de l’Hostal Hostafrancs, construït a mitjan segle XIX i que va donar nom al barri. Posteriorment va ser un forn de pa i després s’hi va instal·lar una botiga d’aviram, Avícolas Arenas, que va vendre pollets i ànecs fins als anys 80. Tots els nens del barri paraven davant l’aparador de la botiga per veure els petits animals i d’aquí en va sorgir el nom dels Pollets.

Des de fa 20 anys, la finca dels Pollets està afectada pel PERI de la zona, ja que l’edifici no està inclòs en el Catàleg de Patrimoni Protegit. Des de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs s’ha criticat la lentitud amb què l’Ajuntament ha treballat per aconseguir l’obertura del carrer de la Diputació: els edificis queden abandonats durant anys, els propietaris no poden fer-hi cap gran obra ni vendre’ls i l’únic que s’aconsegueix és degradar la zona.

Veïns del barri d’Hostafrancs, com l’historiador i blogger Dani Cortijo, s’han mobilitzat durant els darrers dies per donar a conèixer l’agonia de l’edifici, que dura des de fa temps i per reivindicar que es conservi. Cortijo argumenta que, malgrat que la casa no té valor arquitectònic i està mal conservada, sí que és un punt de referència històric per als veïns del barri. Les piulades a través de Twitter s’identifiquen amb l’etiqueta #SOSpollets.