Els veïns de Gràcia s’han aixecat en alerta. Des de poc després de les set del matí s’han concentrat i han convocat una assemblea a l’entorn de les casetes de l’Encarnació per protegir l’espai. És la seva resposta després que aquest dimecres un operari contractat per la propietat va enderrocar part d’un mur de l’edifici. Les tasques van durar poc més d’una hora. Segons ha informat aquest dijous al matí l’Ajuntament als veïns, l’objectiu dels treballadors era fer-hi un forat per facilitar les tasques de neteja, que des de fa temps demanen tant els veïns com els serveis municipals.

El conseller d’Urbanisme de Gràcia, Jordi Farriol, ha assegurat que el districte vetllarà per la continuïtat de les casetes de l’Encarnació i pel compliment de totes les mesures de seguretat. La plataforma veïnal en defensa de l’espai, considera que, un any després de salvar l’Alzina, han tornat a salvar les casetes de la seva desaparició. Tot i això, continuaran fent-hi guàrdies per vigilar els obrers.

Modificació del PGM

Des del consistori però, han assegurat a betevé que l’única manera de garantir la continuïtat d’aquest patrimoni gracienc és expropiar les casetes tal com van anunciar al febrer i convertir  l’espai en una escola bressol, habitatge públic i un jardí. Per això cal fer una aprovació provisional del Pla General Metropolità i es necessita una majoria absoluta en la votació.