Segons fonts de la conselleria de Benestar Social i Família, un problema puntual de tresoreria ha motivat que els beneficiaris que tenien pendents cobraments endarrerits (pels efectes retroactius des que se’ls va aprovar el Programa individualitzat d’atenció) no els cobraran en les nòmines d’aquest mes.

La conselleria confia que el pagament d’aquests endarreriments es torni a regularitzar el proper mes de febrer. A més, des del Departament afirmen que totes les persones beneficiàries de la Llei de la dependència que estaven cobrant mensualment la totalitat de l’ajuda concedida, l’han rebut correctament (en la majoria de casos per pagar cuidadors no professionals).

El problema de tresoreria de la Generalitat també ha motivat que aquest mes de gener no s’incorpori cap beneficiari nou malgrat tenir aprovada l’ajuda, alguns des de fa mesos. Les mateixes fonts han confirmat que en els propers mesos s’incorporaran al cobrament de les ajudes a la dependència unes 11.000 persones, que també tindran dret als endarreriments acumulats des que se’ls va aprovar el PIA.

La conselleria de Benestar Social i Família assegura que la Generalitat està avançant part dels diners de la Llei de la dependència que els ha de transferir l’Estat en funció dels beneficiaris aprovats. En aquest sentit, el Departament encara espera cobrar de l’Estat 2,5 milions d’euros corresponents a una part del mes de desembre.