L’encesa de llums de la tercera edició de Nadal al Port ha posat il·luminació al Port Vell amb motiu de les festes. Un grup de nens, familiars dels treballadors del Port de Barcelona, han estat els encarregats d’encendre el “cel” de 200 metres de llarg ple de vaixells. També s’han il·luminat el pessebre, l’estrella, la capsa regal i la gran bola que presideix l’espai. En total, 85.000 llums LED que han portat el Nadal al Port. L’acte ha aplegat centenars de persones.

Aquest espectacle ha estat l’inici de diverses activitats al Port Vell per celebrar les festes de Nadal i, entre altres coses, ha permès veure la preestrena de l’òpera del Liceu ‘La gata perduda’, creada amb la col·laboració d’associacions i entitats del barri del Raval. Les persones que hi han volgut assistir de manera presencial ho han pogut fer al moll de Bosch i Alsina (Moll de la Fusta).

encesa llums Nadal Port 2021

‘Mar i cel’, nadales i una òpera de cocreació

La primera peça musical a posar melodia al Port Vell ha estat ‘Himne dels pirates’, del musical ‘Mar i cel’. Després s’ha donat pas a cançons típiques de les festes: les nadales ‘Ara és Nadal!’ i ‘Santa Claus is coming to town’. Seguidament, s’ha interpretat ‘Som del Raval‘, un fragment de l’òpera ‘La gata perduda’, sota la veu de diferents corals de Ciutat Vella. ‘La gata perduda’ és un projecte creat entre el teatre i veïns i entitats del districte que es representarà a l’escenari del Gran Teatre l’octubre del 2022.

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha assistit a l’encesa en representació de l’Ajuntament de Barcelona. Ha defensat que el Nadal sigui “artístic, cultural i comercial” i, també, que “tinguin relació amb el mar“. El president del Port de Barcelona, Damià Calvet, ha fet una crida a trobar-se amb familiars i amics i a celebrar les festes amb “solidaritat”.

Una roda de 65 metres i cavallets tradicionals

A més de la il·luminació, enguany Nadal al Port recupera el mercat de comerç i gastronomia, així com la roda de 65 metres d’alçària i els cavallets tradicionals, entre d’altres. Aquestes atraccions tornen a Barcelona després de la pandèmia de la covid. Alhora, es podran visitar els vaixells històrics del Museu Marítim de Barcelona: el pailebot Santa Eulàlia i el far Barcelona.

encesa llums Nadal Port 2021