Dos dels 24 encausats per les protestes que els CDR van protagonitzar l’any passat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no s’han presentat davant del jutge. Aquest dilluns estaven citats a la Ciutat de la Justícia però, com ja van fer quatre encausats més la setmana passada, no hi han anat.

Membres dels CDR s’han concentrat a les portes de la Ciutat de la Justícia per justificar que no reconeixen l’autoritat dels tribunals espanyols. El portaveu dels encausats, Norbert Troufe, ha assegurat que són víctimes de la repressió de l’Estat. 

“No ens presentarem voluntàriament davant de cap jutge ni tribunal de l’estat espanyol perquè no els acceptem com a legítims. Els considerem tribunal d’ocupació hereus d’una estructura d’estat franquista mai depurada”

Dels 24 investigats, 10 són per la protesta del 27 de setembre, quan un centenar de persones es va plantar a les escales del TSJC, i els 14 restants són per l’acció del 23 de febrer, en què es van encadenar davant les portes del tribunal.