Segons la policia, els detinguts actuaven gairebé sempre de la mateixa manera. Robaven una motocicleta i després la utilitzaven per trencar les portes de vidre de les botigues. Això els permetia accedir a l’interior dels establiments i robar-hi. Amb aquest mètode, els mossos calculen que els lladres van sostreure diners i tabac per un valor aproximat de 21.000 euros en almenys 11 robatoris diferents. Els detinguts actuaven de nit, quan els establiments comercials estaven tancats.

Habitualment, escollien comerços amb portes de vidre d’accés fàcil, de manera que hi encastaven la motocicleta, que abans havien robat, fins que trencaven el vidre i accedien a l’interior del local. Després de sostreure diners o tabac, fugien amb la mateixa motocicleta. En els darrers robatoris els lladres van canviar el sistema d’actuació. En comptes de motos utlilitzaven per desplaçar-se i fugir un cotxe de gamma alta, també robat. I això és el que va permetre als Mossos d’Esquadra localitzar els presumptes lladres.
Arran de dues temptaives de robatori durant la mateixa nit en el quals els presumptes autors havien utilitzat el mateix vehicle, els Mossos d’Esquadra van muntar un dispositiu de vigilància. Tenien el vehicle localitzat en un carrer de Sant Andreu i quan dos homes es disposaven a agafar-lo, els mossos van detenir-los. Unes setmanes abans, un altre home va ser enxampat i detingut  “in fraganti” quan presumptament estava robant en un establiment utilitzant el mateix mètode: encastant una motocicleta al vidre del local per accedir-hi a l’interior. Després de passar a disposició judicial, els tres homes van quedar en llibertat amb càrrecs.