RICARD GOMÀ, tinent d'alcalde d'Acció Social i Ciutadania "Puguem treballar de manera molt personalitzada amb elles de tal manera que, finalment, cap d'elles no estigui al carrer sinó que es pugui vincular als nostres equipaments i que, finalment, puguin sortir d'aquests equipaments no anar una altra vegada al carrer sinó a una llar."

“Imagina un 2015 sense ningú al carrer” és el lema de la campanya de sensibilització que ha posat en marxa la ciutat. Per aconseguir-ho, es treballarà en la prevenció, l’atenció psicològica i la coordinació de recursos entre l’Ajuntament i les 25 entitats que hi participen. La campanya, que implica unes 200 persones, tindrà presència en 12 mercats de la ciutat els dies 1, 2 i 3 de desembre.

La Xarxa d’Atenció a les Persones Sense Sostre atén cada dia a Barcelona unes 1.100 persones en els serveis de dia i de nit. Però encara queden als carrers de la ciutat prop de 700 persones que no fan ús dels menjadors socials, els albergs ni els centres de dia i de nit.