L’Ajuntament i la propietària del terreny, Endesa, van acordar el desmantellament de la subestació del Poblenou fa dos anys. Ara, s’ha engegat l’enderrocament amb l’objectiu que al setembre sigui un solar net i preparat perquè pugui convertir-se en una zona verda i en benefici del barri. Durant els mesos posteriors es redactarà el projecte definitiu a través d’un procés de participació veïnal en què es decidirà els usos d’aquest espai verd.

La instal·lació, construïda el segle XX, servia per alimentar les fàbriques del barri de Sant Martí, en ple apogeu industrial. Durant gairebé un segle, l’edifici ha arribat a alimentar fins a 11.000 clients, però ara la zona i les seves necessitats han canviat radicalment. Això, sumat a la pressió veïnal, va fer que fa dos anys l’Ajuntament i Endesa arribessin a un acord per desmantellar la instal·lació.

Fa un parell de setmanes es va desconnectar de la xarxa i, un cop desmantellada, en els propers dies s’enderrocarà. L’espai, que passarà a ser municipal, es convertirà en una zona verda que es dissenyarà mitjançant un procés de participació ciutadana.

Està previst que les obres d’adequació quedin enllestides el 2019, tot i que també es preveu  donar-hi un ús provisional perquè els veïns en puguin començar a gaudir abans.