En total, han comparegut davant el jutge quatre empresaris i tots han contestat les preguntes de totes les parts, excepte un que s’ha acollit al dret a no declarar.  Són els responsables de les empreses Buzoneo Directo, Novoprint, Global Solutions i Marc Martí Publicitat i apareixen en els informes de la Guàrdia Civil posteriors a l’1-O. Per això, primer van declarar davant l’institut armat.

En les declaracions d’aquest dijous, han assenyalat un suposat càrrec de la Generalitat com la persona que els va encarregar fabricar i distribuir la publicitat del referèndum, com ara cartells o tríptics. Diuen que es deia ‘Enric Vidal’ i que hi van contactar per correu electrònic i per telèfon. Han assegurat però que mai han vist aquesta persona i que, tot i que al principi es va identificar per a”responsable de disseny” de la Generalitat, després va admetre que era un ‘free-lance’. VOX, que exerceix d’acusació popular, ha assegurat que intentarà esbrinar qui és aquesta persona a través dels correus electrònics.

Segons fonts jurídiques, no tenien cap contracte per escrit, només alguns pressupostos, i van acceptar l’encàrrec perquè ja havien treballat anteriorment per la Generalitat. En aquest cas però, encara no han cobrat la feina feta perquè, diuen, desconeixen a quin departament ho han de reclamar.