(ACN) L’Agència Europea de Medicaments (EMA) considera “raonable” administrar la quarta dosi de la vacuna contra la covid-19 a immunodeprimits, però ara per ara no té “evidències” que sigui necessària en la població general. Això és el que ha assegurat aquest dimarts el cap de vacunes de l’EMA, Marco Cavalieri, que ha afegit que el regulador europeu encara no té dades suficients sobre la quarta dosi.

De fet, ara just fa una setmana el regulador europeu ja va dir que s’oposava a administrar dosis de reforç “contínuament”, ja que, defensava, la covid-19 “s’està movent cap a una epidèmia, tot i que encara no ha assolit aquest estatus”. 

Cavalieri també ha advertit que no es poden posar dosis de reforç indefinidament perquè no és “sostenible” i pot reduir el nivell d’anticossos contra el virus. En cas que es demostri necessari rebre una dosi de la vacuna cada cert temps, ha apuntat, les inoculacions es podrien fer a l’inici de l’hivern, com es fa amb la grip. “Això podria incrementar la resposta immunitària quan més es necessita”.