Foto: ACN

La ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, ha dit a TVE que l’Agència Europea de Medicaments (EMA) ha donat permís per vacunar els joves de 12 a 17 anys almenys amb una dosi abans que comenci el curs al setembre o durant les primeres setmanes lectives. A Catalunya, ahir es va obrir la cita prèvia a la partir dels 16 anys i alguns ja han pogut vacunar-se aquest mateix dijous.

Celaá ha reconegut que per ara no tenen res previst per als menors de 12 anys i ha afegit que ni augura ni aconsella que es pugui retirar la mascareta a l’aula. A Catalunya, el Departament d’Educació ha reiterat en nombroses ocasions que l’ús de la mascareta a l’aula ve dictaminat pel Departament de Salut, però que pedagògicament cal retirar-les “tan aviat com es pugui”.

Així serà el curs 2021-2022

En aquesta entrevista, la ministra ha demanat als joves i adolescents “mantenir la disciplina” tenint en compte els brots de covid-19 que s’han produït en viatges de final de curs a les illes Balears. Ha dit que aquest repunt de casos demostra el contrast entre un entorn amb mesures i un altre amb lleure: “Hem vist la diferència entre estar en l’àmbit escolar amb un protocol higienicosanitari que ha funcionat molt bé. I això, que hi han anat plegats, amb moltes ganes de poder-se divertir per fi, i hem tingut un gran ensurt”.