Va recórrer gairebé 17.400 quilòmetres en només tres anys. El viatge que va emprendre en Kalilu des de Gàmbia per arribar a Europa es va convertir en una amarga experiència. Ell forma part del 5 % dels immigrants africans que aconsegueixen el seu objectiu: arribar a les costes europees. La resta es queda pel camí. KALILU JAMMEH, escriptor "Hay muchos de ellos que estan muertos en el mar, o en el desierto o alguna manera de violencia que su familia no puede saber". La tortuosa experiència, que igual que ell, han viscut tants altres africans, ha quedat recollida en el llibre que va escriure en Kalilu ara fa dos anys. Vol difondre la seva vivència per evitar que les màfies enganyin els joves africans que volen emigrar. Per això ara viatja tres mesos a Gàmbia, per explicar allà el que molts ignoren: la violència, els robatoris i les violacions que es viuen en el caí cap a Europa. Però també ha obert els ulls de molts catalans. KALILU JAMMEH, escriptor: "La gente me agradece que les cuente lo que pasé. Me dicen gracias porque no sabía como llegabáis ni que era tan duro". La opció d'en Kalilu no ha estat ni la d'oblidar, ni la de callar. Té clar que explicar el drama del tràfic de persones cap a Europa és el camí per eradircar-lo.

L’autor, nascut a Gàmbia, va arribar a Espanya ara fa sis anys, però en feia tres que intentava per tots els mitjans arribar a Europa. La novel·la relata el malson en què es va convertir el viatge, on no només va passar tot tipus de penúries, sinó que també va ser testimoni de la mort de centenars de companys. En Kalilu Jammeh assegura que durant un any va assistir a un enterrament setmanal.

Amb el llibre, aquest gambià resident de Sant Pere de Ribes, vol explicar una realitat que pateixen i han patit milers de persones, i que malauradament és poc coneguda. Abusos de tot tipus, violència extrema, robatoris i violacions són algunes de les atrocitats a les que els immigrants s’han d’enfrontar.

En Kalilu denuncia que els joves que emprenen el viatge cap a Europa no saben el dur camí que els espera, i les màfies s’aprofiten d’aquesta ignorància. Els grups organitzats enganyen aquests joves amb somnis en prometre’ls viatjar en vaixell, i a l’hora de la veritat, es troben davant de “cayucs” i no els permeten fer-se enrera.

Ell ha decidit no callar i viatjar al seu país per explicar en quines condicions es troben els que paguen a les màfies per poder sortir d’Europa. A més, ha creat i presideix l’associació Save the Gambian Orphans, una promesa que es va fer si arribava a Europa.

Comparteix a: