L'espai Lola Anglada està tancat. Amb els convenis a punt de signar amb les associacions que l'havien d'ocupar, l'Ajuntament ha decidit d'ubicar-hi un projecte pilot a Barcelona per lluitar contra el fracàs escolar. Veïns i comerciants veuen amb bons ulls el projecte d'educació proposat pel regidor Gerard Ardanuy, però creuen que si era tan urgent ja s'hauria d'haver inaugurat. A més, ara es troben que no hi ha ni projecte educatiu ni espai per a les associacions. L'Ajuntament els ofereix un nou local a compartir amb altres entitats, però sense data. TONI COLOMINA, AV Esquerra de l'Eixample "Aquest local que com a alternativa que ofereix el districte, hi estaríem d'acord. Però, és clar, el problema principal és que... Quan? Ens pot passar el mateix que ha passat amb Lola Anglada, que ens diguin que sí i llavors no el tinguem?" L'associació de comerciants Eix Model-Sopena té el mateix problema. L'Ajuntament els va comunicar al juliol que no s'hi podrien instal·lar. SERGIO MORAL, associació de comerciants Eix Model-Sopena "El tema de no poder tenir aquest espai en les dates que havíem parlat perquè ens ho donaven al setembre. El fet ha estat que a la Festa Major del 8 d'octubre no shagués pogut fer l'activitat comercial que teníem prevista aquí amb tots els nostres comerços." Els veïns se senten decebuts, perquè han invertit molta energia en un projecte que s'ha vist frustrat just abans d'inaugurar-lo. Ara l'alternativa és l'edifici del carrer de Calàbria.

L’espai Lola Anglada va quedar buit quan la biblioteca es va traslladar al Centre Cultural Teresa Pàmies, que va prendre el nom de Biblioteca Agustí Centelles. Inicialment, el local havia de ser per a diverses associacions de l’Esquerra de l’Eixample però, finalment, l’Ajuntament va decidir ubicar-hi un projecte pilot a Barcelona per lluitar contra el fracàs escolar.

Els veïns valoren positivament el nou projecte, però en qüestionen el calendari i el fet que ells encara no tenen data per a la ubicació alternativa.