El Pla d'ordenació de l'atenció urgent previst per la conselleria avança sense treva i als 25 centres que al juliol van deixar d'oferir serveis d'urgències fora de l'horari habitual se n'hi afegeixen ara 21 més. En total 46 centres dels quals la majoria, 19, es troben a l'àrea de Barcelona, en poblacions com Terrassa, Vilassar de Dalt, Cubelles i Martorell. En el cas concret de Barcelona ciutat, el tancament de nit del CAP Via Barcino, a Trinitat Vella, s'afegeix al de les urgències nocturnes de l'Hospital de l'Esperança. Els pacients ja fa setmanes que són derivats al CAP de Sant Andreu. El sindicat afegeix que no hi ha motius per al pànic, però alerten que així com l'estiu ha estat tranquil, a l'hivern la situació es pot complicar amb les epidèmies víriques pròpies del fred. Paral·lelament, se succeeixen les protestes i acampades als CAP afectats. La matinada d'ahir els mossos van desallotjar diverses acampades a centres del Vallès Occidental. Els qui no pensen abandonar la protesta després de 50 dies acampats són els treballadors i veïns de l'Hospital 2 de maig. Després que la conselleria es va comprometre a estudiar un projecte per salvar l'activitat del centre hospitalari, els professionals afirmen que l'acampada durarà fins que no els aclareixin el futur.

A Barcelona, el Pla d’ordenació de l’atenció urgent només ha afectat, de moment, dos centres: el cap Via Barcino i l’Hospital de l’Esperança, que va tancar les urgències nocturnes el mes de juliol, tot i la forta oposició veïnal.

Des de l’1 de juliol han reduït l’horari d’atenció nocturna 25 centres d’atenció primària i es preveu que durant el setembre en redueixin 21 més. Segons la conselleria, l’objectiu és “optimitzar els recursos, evitar duplicitats i serveis que estan infrautilitzats”. D’altra banda, el Departament de Salut vol potenciar l’atenció telefònica a Sanitat Respon (902 111 444) per evitar que els ciutadans facin desplaçaments innecessaris.