Tot i que no han quedat satisfets amb la conversa i han anunciat noves mobilitzacions, han tingut l’oportunitat d’exposar als directius les seves queixes per la manca de personal, que fa que hi hagi massa presos per cada treballador i que augmentin les situacions d’inseguretat.

Abans, davant de la conselleria, al carrer de Pau Claris, han llegit un manifest i han cremat una nina inflable amb un morrió. Després la mobilització ha obligat a tallar el trànsit en diversos carrers i ha causat problemes al centre de la ciutat.

Els portaveus sindicals han assegurat que hi ha hagut més de 350 acomiadaments d’interins aquest estiu malgrat que la massificació de les presons i la falta de funcionaris és greu. A més, diuen que la Generalitat està malgastant els diners, ja que té llogades presons que encara estan tancades i que hi ha funcionaris amb plaça que no poden incorporar-se i que estan a l’atur.

Després de la protesta, el Departament de Justícia ha donat la versió oficial. Asseguren que no s’ha retallat la plantilla de funcionaris de presons. La consellera, Pilar Fernández Bozal, ha reconegut que mesos enrere hi va haver alguns problemes per cobrir vacants però ha asseguerat que ja està resolt. Diu, a més, que de moment el nombre de presos s’ha estabilitzat i que no hi ha cap risc per a la seguretat dels funcionaris.