CRISTINA MÉRIDA, personal penitenciari de CCOO "Estem treballant en condicions molt difícils, en condicions d'inseguretat, molts companys estan patint agressions i no podem garantir la seguretat i el bon servei a les presons de Catalunya."

Fonts dels sindicats denuncien la precarietat amb què treballen a les presons: diuen que al centre penitenciari de Lledoners hi ha dos funcionaris per cada 100 interns, mentre que a Brians hi ha els mateixos funcionaris però per a 250 presos. Els sindicats alerten de l’augment de les situacions laborals de risc i els conflictes entre els interns.

El sindicat CCOO també ha alertat que les presons catalanes tenen uns 400  treballadors de presons menys des de l’estiu, després que aquest  dimecres no s’hagi renovat el contracte de 40 monitors que dirigien les activitats esportives als centres, una xifra que se suma als 350 que  ja s’havien reduït. Ho ha explicat als periodistes la portaveu de CCOO, Cristina Mérida, durant la concentració que el sindicat ha convocat al costat  de CATAC i CSIF a les portes de la presó barcelonina de La Model, i  que ha comptat amb el suport d’unes cent persones, entre treballadors  de presons i sindicalistes.

Ha alertat que la reducció de personal ha creat “problemes de seguretat” a les presons catalanes ja que, segons ha explicat, s’ha reduït la ràtio de personal per nombre de presos de manera considerable. A més del personal no renovat, han lamentat que hi ha 140 funcionaris que han aprovat les oposicions i que no es poden incorporar a la seva feina davant del retard en la construcció de dues presons pendents.