RAMON MONTOYA, president Junta de Personal de l'Hospital Universitari de Bellvitge "La imagen es de pasillos a tope, los pacientes uno al lado del otro compartiéndolo todo, si tienen que hacer sus necesidades, pues hacemos lo que podemos. La atención es en los pasillos." CARLOS BARTOLOMÉ, director mèdic de l'Hospital Universitari de Bellvitge "Empiezan a aparecer los primeros casos de gripe y sobre todo la afectación por cuadros de descompensación respiratoria en pacientes mayores y en pacientes crónicos. Son dinámicas parecidas a los últimos inviernos y para nosotros sin ningún impacto especial."

Tot i que la situació està tornant a la normalitat l’increment de pacients a les urgències de Bellvitge ha desbordat el personal mèdic, segons Ramon Montoya, president de la Junta de Personal de l’Hospital Universitari de Bellvitge. Alguns pacients s’han hagut d’esperar fins a sis hores per ser atesos a les urgències i això ha fet que l’atenció als pacients no sigui l’adequada.

S’obren dos unitats d’hospitalització

La reacció de l’hospital ha estat activar el protocol i obrir dues unitats d’hospitalització que habitualment estan tancades. El sindicat Satse denuncia, però, que la mesura és insuficient i que es necessiten més recursos per afrontar la situació de col·lapse que es viu. Si habitualment s’atenen unes 300 persones a les urgències de Bellvitge aquests dies se n’han atès fins a 330. Segons la direcció de Bellvitge el principal problema no és el nombre de pacients que arriben a urgències, sinó la patologia que presenten. Alguns usuaris requereixen més atenció i fins i tot l’hospitalització i és això el que afecta el servei de les urgències, afirma Bartolomé.