La vaga, convocada per tots els sindicats del Comitè de Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), vol evitar que el personal d’aquesta empresa es vegi afectat per la retallada de sous de tots els treballadors públics decretada pel Govern central. Els empleats de B:SM no volen assumir la baixada de sou fins a final d’any i la pèrdua de la paga extraordinària de Nadal. Diuen que la retallada aplica el decret governamental, però incompleix el conveni col·lectiu d’empresa, vigent fins al 31 de desembre. En total, calculen que la baixada de sou prevista arriba al 10%.
Aquest diumenge a les 22 h ha començat la vaga de 24 h dels treballadors de l’Àrea de Mobilitat de l’empresa pública B:SM. Els serveis mínims de la grua municipal són d’un terç del servei habitual. La vaga també afecta els pàrquings públics, el control de l’àrea verda i la blava que avui molts conductors s’han trobat els parquímetres precintats, les zones d’estacionament d’autocars , l’Estació del Nord, i els inspectors del Bicing.

Els treballadors de B:SM ja han fet altres protestes i manifestacions durant el mes de setembre en contra de la retallada de sou: el dia 12 van sortir al carrer en solitari i el 18, junt amb els de TMB.