A Barcelona, com és habitual, les temperatures mínimes han estat variables en funció dels barris. Les més baixes s’han registrat a la part alta de la ciutat, així com a la perifèria, a prop dels corredors dels rius Besòs i Llobregat, per on s’escola l’aire fred del Vallès.

Al centre de la ciutat, en canvi, s’ha notat l’efecte “illa de calor”. Es tracta d’un fenomen molt habitual en grans ciutats, sobretot en nits serenes i sense vent de l’estació freda. Consisteix en el fet que el ciment i l’asfalt -entre d’altres materials- d’aquestes zones més urbanitzades acumulen calor durant el dia i el van alliberant de forma gradual al llarg de la nit. Això implica que el refredament sigui menys efectiu als barris centrals que no pas als afores de la ciutat.

Aquest efecte urbà ha implicat que la temperatura mínima hagi estat més alta en barris com Gràcia, l’Eixample o el Raval que no pas al Poblenou, Sant Andreu o Sarrià-Sant Gervasi. El punt més càlid de la matinada de diumenge s’ha ubicat al sud de Gràcia i el més fred, a l’Observatori Fabra i també al Parc de la Ciutadella.

L’estació meteorològica del Servei Meteorològic de Catalunya ubicada al Zoo de Barcelona ha assolit una mínima de 2,2ºC. La vegetació i l’amplitud de la Ciutadella afavoreix que l’aire fred s’escapi amb més facilitat que dins de la ciutat.

Les temperatures es mantindran força baixes aquests propers dies, si bé ja no tant com aquest cap de setmana. Passarem d’ambient de ple hivern a temperatures més habituals per a finals de tardor.