RAMON FONT, portaveu d'USTEC-STEs "Nosaltres portem una desinversió endèmica i aquesta mesura que proposem que pot semblar molt. Segurament si li pregunteu al departament dirà que són molts diners. En realitat només són 230 milions dels 8.000 milions que fan falta de més al sistema educatiu. Algú dirà: 'No hi ha peles'. Quan han necessitat diners els han trobat." XAVIER MASSÓ, secretari general d'ASPEPC-SPS "Aquí a Catalunya som els més maltractats de tot l'estat. Aquí segueix havent-hi retallades amb ràtios, amb tancaments d'aules públiques. Això s'ha acabat."

Amb la concentració de dimecres USTEC-STEs, Comissions Obreres, UGT, CGT i el Sindicat de Professors de Secundària volen rebutjar la política continuista, diuen, de la conselleria d’Ensenyament actual. Demanen el retorn a l’horari lectiu de 18 hores a secundària i 23 a primària. Ara es fan dues hores més. També exigeixen que les substitucions es cobreixin des de l’1 de setembre i no des del dia que comença el curs. A més, volen la incorporació de 6.000 professors més, cosa que suposa una inversió de 230 milions d’euros. Pel portaveu d’USTEC-STEs, Ramon Font, “el sistema d’educació públic arrossega una desinversió endèmica” i es nega a creure que no hi ha diners, perquè “quan han necessitat diners els han trobat”.

El secretari general del Sindicat de Professors de Secundària, Xavier Massó, ha afegit que “a Catalunya som els més maltractats de tot l’estat“. Assegura que “aquí segueix havent-hi retallades amb ràtios i amb tancaments d’aules públiques” i sentencia que aquesta situació “s’ha acabat.”

Per denunciar aquesta situació, han convocat per aquest dimecres concentracions descentralitzades per tot Catalunya. A Barcelona, serà a la plaça de Sant Jaume a les 6 de la tarda.