JOSEP MARIA TOST, director de l'Agència de Residus de Catalunya "Tinguem molt clar que el tema del reciclatge és un tema d'hàbits, no és un tema d'un moda d'avui per a demà. És un tema d'hàbits que la ciutadania hem d'anar assumint. L'impacte de la campanya ha estat gran i tenim molt clar que ha afectat a això, a la consciència de cadascun de nosaltres. Ens hi hem d'anar habituant i hem d'anar adoptant les reflexions que aporta la campanya."

Entre el desembre i gener passats, l’Agència de Residus de Catalunya va llançar la campanya “Envàs, on vas?”. Aquest dilluns n’han presentat un primer balanç. Les xifres revelen que durant els mesos de gener i febrer es van reduir un 1% la quantitat de residus impropis, és a dir, els que es dipositen en el contenidor que no correspon. Durant els primers mesos de 2013, els residus impropis han representat el 28% del total recollit.

El director de l’ARC, Josep Maria Tost, s’ha mostrat satisfet pels resultats i ha contextualitzat que els residus impropis del contenidor groc “havien experimentat un increment d’aproximadament quatre punts en el període 2010-2012”. Tost ha matisat que aquestes xifres són preliminars i que caldrà analitzar un període de temps més llarg per estudiar-ne l’evolució.