EDUARD FREIXEDES, regidor del districte de Sant Martí "Nosaltres el que estem fent és tornar a encarrilar aquests habitatges modificant l'adjudicació inicial, perquè hem de recordar que en un principi aquests habitatges no eren de lloguer i hem de recordar que malgrat que segur que avui moltes de les persones que segueixen el nostre ple, el preu que jo diré el trobaran fora de lloc per a habitatge social, si miren i comparen quines ofertes es fan, realment aquí conjuntament amb la Generalitat estem fent una oferta en què Incasòl ha ajustat molt els preus. Vostè pregunta pels 80 euros de despesa d'escala, el que no diu és que la persona adjudicatària d'aquests pisos acabarà pagant 290 euros al mes de lloguer. El districte de Sant Martí, malgrat que aquest bloc no és de l'Ajuntament, i per tant no és competència nostra, estem absolutament abocats per normalitzar la situació d'aquest bloc perquè som conscients que fins que no normalitzem la situació en aquest bloc, malgrat que estem posant recursos ingents de neteja i de Guàrdia Urbana per minimitzar els efectes col·laterals que està generant aquesta ocupació en els veïns més propers a aquest edifici, som conscients que fins que no resolguem aquesta situació, difícilment podrem retornar la tranquil·litat que els veïns de la zona es mereixen."

Caldrà arreglar els pisos i deixar-los nous, així ho ha reconegut aquests dies la propietat dels edificis (Incasòl) i també el regidor del districte de Sant Martí, Eduard Freixedes. Freixedes ha afirmat que els pisos s’arreglaran i quedaran “com nous” i ha posat preu al lloguer social que s’adjudicarà quan es facin fora els ocupants dels blocs: 290 euros.

El regidor del districte ha afirmat que, malgrat que aquests pisos no són competència de l’Ajuntament, el consistori està posant esforços per normalitzar la situació de la finca i atenuar els problemes de convivència que l’ocupació per part de famílies gitanes d’origen romanès ha provocat a la zona. Malgrat la vigilància i la neteja, però, Freixedes ha reconegut que “fins que no resolguem aquest problema, difícilment podrem retornar la tranquil·litat que els veïns de la zona mereixen”.

CiU, PP i UxB han votat a favor d’adjudicar aquests pisos en lloguer social quan es faci efectiu el desallotjament (Incasòl ja té una sentència judicial), mentre que el PSC i ICV-EUiA s’han abstingut.