Aquest és el pantà de La Baells, un dels tres, juntament amb els de Sau i Susqueda, que abasteixen Barcelona. Tots tres estan per sobre del 80% de capacitat, un fet que garanteix prou aigua per a un any i mig. AITANA MONTANER Els embassaments que abasteixen Barcelona estan menys plens que ara fa un any. Aquest en concret es troba al 85%, cinc punts menys amb relació a 2013. En canvi, supera la mitjana dels últims 10 anys. El mateix passa amb Sau i Susqueda. Ara estan una mica més buits que el 2013, quan Susqueda fins i tot fregava el 100%. La raó van ser les pluges abundants de l'any passat que van caure especialment embassaments amunt. En canvi, aquest any es considera més aviat sec. CARLOS BERBERO, cap del Departament d'Infraestructures de Control i Regulació de l'ACA "Simplement la diferència és que l'any passat les pluges van ser més agraïdes en capçalera. Si cau aigües amunt podem tenir la sort de captar-la i regular-la per satisfer el servei. Si cau aigües avall, és aigua que no podem controlar." Segons l'Agència Catalana de l'Aigua, a l'estiu és positiu que els embassaments estiguin per sota de la seva capacitat màxima perquè així estan preparats per captar les pluges de la tardor.

Amb l’actual estat dels pantans, Barcelona té reserves d’aigua garantides per a un any i mig. Els tres que abasteixen la ciutat són la Baells, Sau i Susqueda, que es troben al 80% de la seva capacitat. Tenint en compte les dades de tots els embassaments catalans, les reserves estan 10 punts per sota en relació amb l’any passat per aquestes dates. En concret, l’estiu de 2013 la Baells estava al 91%, Sau al 85% i Susqueda al 97%. La raó van ser les pluges abundants que, a més, van caure pantans amunt, fet que permet emmagatzemar l’aigua i gestionar-la després.

Els embassaments que abasteixen Barcelona estan menys plens que ara fa un any, això és perquè aquest any es considera més aviat sec pel que fa a la captació d’aigua de la pluja. Però es troben per sobre de la mitjana dels últims 10 anys, de manera que la situació és satisfactòria. De fet, segons l’Agència Catalana de l’Aigua, a l’estiu és positiu que els embassaments estiguin per sota de la seva capacitat màxima perquè així estan preparats per recollir les pluges de la tardor.