Aquest migdia, el conseller d’Interior ha reconegut que han rebut una petició de la fiscalia perquè vigilin el violador de l’Eixample. Ramon Espadaler ja ha dit que “quan es posi en llibertat, des del minut zero, els Mossos d’Esquadra estaran atents i faran el control en compliment de la instrucció de la fiscalia”. Singul compleix demà la seva segona condemna per agressió sexual. Als anys 90 l’Audiència de Barcelona el va condemnar a 16 anys de presó per abusar d’una desena de nenes d’entre 10 i 12 anys. Va sortir en llibertat el 2007 i, tal com havien avisat els experts, va tornar a reincidir.

El conegut com el “segon violador de l’Eixample” va demanar sotmetre’s a la castració química. De fet, és el primer reclús d’Espanya que segueix un tractament d’aquest tipus. Des de fa uns mesos se li subministra un medicament que li inhibeixen el desig sexual. Paral·lelament, ha participat en cursos d’autocontrol i empatia a les víctimes. Uns tallers que segons la conselleria de Justícia donen molt bons resultats. Segons les seves dades, el 94% dels agressors sexuals que hi participen no tornen a delinquir. Singul, però, sembla que forma part del 6% restant.

Fonts del Departament de Justícia apunten que el més probable és que quan demà surti de presó, Singul marxarà ben lluny per intentar deixar enrere l’estigma que el persegueix. El 2009, quan es va instal·lar a Lloret de Mar, els veïns se’n van assabentar i van fer una recollida de signatures per fer-lo fora. Els experts, però, apunten que actituds com aquesta no ajuden que es reinsereixi a la societat.