Els agents aturen aquest vehicle, però no es tracta d'un control habitual: busquen taxis il·legals, empreses o particulars que s'ofereixin per traslladar passatgers sense tenir la llicència corresponent. Andreu Gonzàlez, Inspector Sotscap de la Divisió de Trànsit dels Mossos d'Esquadra "A tots ells se'ls demana la targeta i qui no la té hem d'esbrinar si es dedica a un vehicle d'amics o bé si s'hi dedica professionalment." Si es descobreix que el vehicle no té els permisos necessaris, el conductor ha de pagar 4.000 euros al moment i, si no, s'immobilitza el vehicle. Aquestes mesures pretenen aturar l'existència dels coneguts "taxis pirata". Els taxistes consideren que els treuen feina i ells mateixos han fet una llista amb els vehicles que sospiten que fan intrusisme. CARLOS FERNÀNDEZ, Sindicat del taxi "Aquest cens arriba a les 2.000 matrícules, per tant pensem que l'intrusisme és bastant gran." Els controls són fruit d'un acord d'una mesa de treball entre administració i el sector. Els treballadors estan satisfets amb la mesura. STAND UP: El dispositiu coordina Mossos, Guàrdia Urbana i el sector del Taxi. L'increment d'inspeccions s'allargarà durant els mesos d'estiu. Us ho ha explicat des de l'aeroport del Prat, Laura Arias.

Els  controls consisteixen a inspeccionar els vehicles que arriben a l’aeroport per certificar que tenen tots els permisos vigents i que l’empresa per a la qual treballen està autoritzada per portar a terme aquest servei.

Els Mossos han constatat que els controls realitzats durant l’últim any han contribuït a reduir la presència d’aquest tipus de vehicles; dels 146 controlats durant el mes de juny i els primers dies de juliol, només set vehicles no tenien autorització.

La intensificació dels controls a l’aeroport és un dels acords que es va prendre en la mesa de treball per lluitar contra l’intrusisme professional i la competència deslleial en el sector del taxi. Aquí hi participen els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona, juntament amb representants del món del taxi, de la Direcció General del Transport i de l’Autoritat del Transport Metropolità.

En la darrera reunió, que es va fer el 17 de juny, els Mossos d’Esquadra es van comprometre a incrementar els controls específics a l’aeroport del Prat durant els mesos d’estiu, coincidint amb un augment de l’arribada de turistes en motiu de l’inici de les vacances.