Poc abans de dos quarts de sis de la tarda, un agent dels Mossos d'Esquadra, un policia administratiu i un inspector de Treball han entrat en aquest establiment per comprovar que tot està en regla. Els responsables de la botiga envien un informe setmanal als Mossos d'Esquadra, en què consten totes les joies que han comprat i les dades de qui se les ha venut. Inspeccions com la d'avui serveixen per detectar possibles peces sostretes. ISIDORO BARBERO, cap d'investigació de Sants Segons els Mossos d'Esquadra, la majoria de joies sostretes que es troben provenen d'estrebades al carrer o de robatoris en domicilis. El més habitual, però, és que el propietari de l'establiment desconegui la procedència de les peces que està comprant. A Barcelona hi ha uns 180 establiments de compravenda d'or com aquest, i per a l'operació d'avui se n'han seleccionat dos de cada districte. En total, s'han fet 20 inspeccions a tota la ciutat. En el dispositiu hi han participat 80 agents dels Mossos i 20 inspectors de Treball.
Els agents han inspeccionat 20 establiments dels 180 que hi ha a tots els districtes de Barcelona. La tria s’ha fet seguint els criteris de locals que havien tingut una incidència anterior o aquells on el volum de facturació feia sospitar alguna irregularitat. Es tracta d’una inspecció rutinària que la policia fa per controlar aquest tipus de comerç.
Un dels aspectes que es persegueix és el de trobar joies robades, un fet que generalment el venedor ignora. Es tracta de joiess robades a domicilis particulars o procedents d’estrebades al carrer. Fonts policials asseguren que aquest tipus de delicte ha experimentat una davallada a la ciutat. Periòdicament els Mossos fan els seguiments dels contractes de compravenda d’aquestes botigues per tal de detectar peces robades.