Els Mossos han atrapat “in fraganti” una banda d’estafadors després que la víctima potencial d’un frau se’n va adonar a temps i els va avisar. A l’home se li va proposar comprar-li una propietat, però abans van pactar entregar-li bitllets de 500 a canvi que ell els en donés 100.000 en fraccions petites. Coneixedor del mètode “rip deal”, va informar la policia de la cita en una cafeteria de Sants, on es va muntar un dispositiu de vigilància. Els arrestos es van produir quan tot indicava que els delinqüents estaven a punt d’actuar amb violència.

Uns i altres s’havien desplaçat del bar a un cotxe aparcat al costat, se suposava que per dur a terme l’intercanvi de maletins. Els Mossos van témer, però, que el vehicle arrenqués de cop, ja que hi havia un conductor amb el cinturó posat i el motor estava en marxa. Van decidir, doncs, intervenir contra els tres estafadors, d’entre 30 i 40 anys, de nacionalitat croata i residents a França. Se’ls acusa d’un delicte d’estafa en grau de temptativa. El jutge, després de prendre’ls declaració, els ha deixat en llibertat amb càrrecs.

Un quart individu que va ser identificat va poder abandonar el lloc dels fets en un turisme de matrícula francesa. Pel que es veu, constava en arxius policials per altres accions fraudulentes semblants. Se l’està buscant.

En els escorcolls posteriors, la policia va localitzar feixos de paper que simulaven ser bitllets de 500 euros, a part d’altres de curs legal.