Sobre les nou del matí l’home ha trucat a la porta d’un pis del barri de Sant Antoni on vivia una dona de 77 anys que ha obert pensant-se que es tractava de la seva filla. El detingut ha amenaçat la dona posant-li un ganivet de grans dimensions al coll i l’ha lligada a una cadira després de colpejar-la diverses vegades. L’home ha preguntat a l’àvia on guardava les joies i en vista de la negativa d’ella a dir-li-ho, s’ha posat a regirar la casa.

La víctima ha aconseguit demanar auxili als veïns, que s’han aplegat al replà per intentar entrar al pis. El detingut ha aconseguit trobar una caixa amb joies, una càmera de fotos i diners en efectiu i ha abandonat el domicili, després d’amenaçar els veïns que intentaven retenir-lo amb el ganivet.

La col·laboració veïnal, decisiva

Tot i les amenaces, alguns veïns han pogut seguir el delinqüent pel carrer i han anat indicant-ne als Mossos d’Esquadra la posició. Pocs minuts després, una patrulla de la Unitat Regional de Motos de Barcelona ha localitzat els veïns i ha detingut l’home a la cruïlla entre la Gran Via i el carrer de Viladomat. L’individu ha llançat el ganivet quan ha vist arribar els agents. En l’escorcoll s’ha pogut recuperar la càmera de fotos, el joier i els diners en efectiu. El detingut té diversos antecedents policials per tràfic de drogues i passarà a disposició judicial aquest dissabte.