Els fets es remunten al mes de novembre, quan un camió que transportava 33 palets de pastisseria congelada es va avariar. A causa de l’aturada, el pèrit encarregat de supervisar els congelats va certificar que el trencament de la cadena del fred els havia malmès i en va encarregar la destrucció. L’empresa productora va arribar a rebre un certificat de destrucció, tot i que no es va arribar a produir.

Fa dues setmanes, el responsable de l’empresa fabricant de pastisseria va tenir coneixement que la partida no només no s’havia destruït sinó que s’estava comercialitzant. En un primer moment els responsables de la venda van dir que ells només havien comprat el producte, tot i que les investigacions dels Mossos els van acabar implicant en tot el procés de falsificació i venda.

Fruit de la investigació es van poder recuperar els 18 palets amb  congelats, 10 en una empresa de la Zona Franca i vuit en una altra empresa de Santa Perpètua de Mogoda. També es van immobilitzar 28 palets més amb menjar congelat de procedència dubtosa, entre els quals hi havia un palet amb croissants caducats de feia cinc mesos.

L’operació ha acabat amb tres detinguts com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública (seguretat alimentària), un delicte d’estafa i un de falsedat documental.