Com que l’assemblea ha aprovat la proposta per una majoria mínima, el Comissariat General (junta de l’associació) ha obert una reflexió sobre els passos a seguir a partir d’ara. Es preveu la possibilitat de convocar una assemblea extraordinària per ratificar aquesta decisió, que probablement es faria al mes de febrer. La setmana passada, Acció Escolta de Catalunya i Escoltes Catalans ja van votar a favor de la construcció d’una nova i única entitat d’escoltisme i guiatge a Catalunya.

A l’assemblea general dels Minyons Escoltes i Guies de Catalunya han participat gairebé 1.000 representants dels diferents caus del territori. La seva intenció és que les tres associacions facin pinya i agafin més pes en la societat catalana, especialment entre els més petits.

Segons ha explicat Ana Jorquera, dels Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, l’objectiu d’aquesta votació “és enfortir l’escoltisme i el guiatge català en tot el territori i que aquesta proposta pedagògica que tenim en l’educació del lleure sigui reforçada i sigui pionera en el nostre país i, per tant, poder incidir molt més i implicar-nos molt més en la transformació social”.

En cas que la fusió finalment tiri endavant, l’entitat resultant representaria més de 18.500 persones. Si no, les tres associacions hauran de seguir treballant cadascuna pel seu compte, tot i que fa anys que cooperen i formen part de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG), que és la que té representació dins del moviment “scout” internacional.

A banda de la unió amb les altres dues associacions, l’assemblea de Minyons Escoltes ha aprovat el programa del curs 2014-2015, que inclou començar a treballar per organitzar una macrotrobada a Tàrrega la primavera de 2016, on es preveu que hi assisteixin 14.000 escoltes i guies. També s’ha aprovat el pressupost de l’associació a nivell nacional per al curs 2014-2015, amb un volum d’1.400.000 euros (sumant els agrupaments i les demarcacions, l’associació té un pressupost total de 4.300.000 euros).