RAFAEL DA SILVA, barista "He presentado hoy la manzana, la tentación de Eva, la base de puré de manzana, turrón y la base, café espreso, que es la estrella de la bebida. Una bebida dulce pero que pueda ser para mis amigos o las personas que puedan provar. Este campeonato aporta la cultura del buen café. Para poder ganar? Esto es un juego, com el futbol, venimos preparados pero luego los nervios, la parte técnica, cuenta mucho. Llegamos con la puntuación máxima y llegamos... Un buen café? Las cuatro emes: la mano de barista, el molino y la mezcla, siempre digo, las cuatro emes."

El concurs és un espectacle. Hi ha sis concursants i cadascú disposa de 16 minuts per elaborar quatre expressos, dos cappuccinos amb la tècnica del latte art (fer dibuixos amb la llet), dues begudes d’especialitat amb base de cafè i dues begudes més que combinen alcohol i cafè. A dalt de l’escenari se situa el concursant que elabora les begudes i dóna detall del seu coneixement en veu alta. Al costat s’ho miren de prop els membres del jurat que valoren sobretot amb el gust i l’olfacte el resultat final. També hi ha un espai per al públic, una graderia plena d’estudiants d’hosteleria, professionals de la restauració i del món del cafè.

Marc Solé i Dani Ojeda han estat els millors aquest dijous i disputaran, en menys de 24 hores, la final de Catalunya amb els concursants que han sortit de la resta de províncies. Qui guanyi aquest divendres tindrà el passaport per disputar el Campionat d’Espanya de Baristes el pròxim mes d’octubre a la Fira d’Hostelco a Barcelona. En la darrera edició una barcelonina va aconseguir aquest guardó.