En aquestes mantes no es venen les clàssiques bosses de marca. Aquí s'ofereixen objectes vells, articles reciclats o de segona mà. Per aquest grup de venedors ambulants, instal·lar-se en carrers com aquest els dies en què obren els Encants és sinònim de clientela assegurada perquè el trànsit de vianants és constant. Fora de càmera alguns d'aquests manters ens han explicat que voldrien tenir una parada al mercat però asseguren que no poden costejar-ne les despeses. Segons diuen, aquí guanyen una mitjana de 12 euros al dia. La presència policial al voltant del mercat fa que els manters s'hagin d'instal·lar en carrers més allunyats. Només quan no hi ha ni rastre de cap agent s'atreveixen a posar-se a les voreres més properes. Els comerciants del mercat consideren que la presència de manters a la zona els dóna mala imatge i a més, fa que els baixin les vendes. Segons diuen, alguns clients es queden al mercat ambulant i no arriben a entrar als Encants. ARMAND COLÁS, president de l'Associació de Venedors del Mercat Fira de Bellcaire "Hem de pensar que darrere d'una persona que posa una manta a terra i ven uns objectes hi ha un problema social també, per això sap greu, però el que passa és que clar, nosaltres, no ens hem d'enganyar, tenim un negoci i hem de mirar per nosaltres també." Malgrat que es posin més lluny, sovint les patrulles policials els acaben trobant i aquesta és la imatge habitual. Fugen corrent i alguns fins i tot abandonen la mercaderia, que s'encarreguen de recollir els serveis de neteja. Només 10 minuts després que se'n vagi la policia, els venedors s'hi tornen a instal·lar.

Al mercat ambulant, que sol instal·lar-se a l’avinguda Diagonal a tocar a la plaça de les Glòries o bé al costat de l’edifici del Disseny Hub, s’hi ofereixen objectes vells, articles reciclats o de segona mà. Els venedors asseguren que n’obtenen pocs guanys, uns 12 euros al dia, i que aprofiten per sortir al carrer quan obren els Encants (els dilluns, dimecres, divendres i dissabte) perquè el volum de gent que hi ha al carrer els fa més fàcil les vendes. Alguns asseguren que voldrien tenir una parada pròpia al Mercat dels Encants, però que no es poden permetre pagar les despeses que comporta.

Els comerciants del Mercat dels Encants, per la seva banda, sostenen que la presència d’aquest mercat ambulant fa que venguin menys. Segons diuen, hi ha clients que no arriben a entrar als Encants perquè compren als venedors a la manta. Tot plegat, a més, consideren que dóna mala imatge a la zona.