Amb el lema “sobreviure no és delicte”, més d’un centenar de manters han volgut sortir al carrer per descriminalitzar el col·lectiu. La marxa ha arrencat davant de la font de Canaletes a les 19 h i ha arribat a la plaça de Sant Jaume. A les portes de l’Ajuntament, han fet arribar una carta a l’alcaldessa, Ada Colau.
Han estat la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, i la tinent d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, qui els han rebut.
Amb la @Laiaortiz ens hem reunit amb els venedors i @TrasLaManta que han vingut fins a Sant Jaume. pic.twitter.com/S8vjtHIBNh
— Gala Pin (@galapita) September 8, 2015
Acabem de trobar-nos amb venedors ambulants q s’han manifestat a Sant Jaume,voluntat d treballar plegats molt camí x recórrer @TrasLaManta
— Laia #BCNenComú (@Laiaortiz) September 8, 2015
Els venedors a la manta demanen diàleg amb l’Ajuntament per trobar solucions per millorar les seves condicions de vida. Reconeixen que es dediquen a una activitat il·legal però afegeixen que si rebessin formació o aconseguissin una feina, deixarien la venda ambulant.
Els venedors de “top manta” han defensat que no són agressius i han demanat disculpes per fets com l’enfrontament amb la Guàrdia Urbana de dijous passat, en què quatre agents i una dona van resultar ferits. També han criticat, però, la repressió policial i la violència que, diuen, apliquen alguns membres del cos. El portaveu del col·lectiu, Mame Mor, assegura que “ens hem acostumat a rebre violència de la Guàrdia Urbana”.