Un centenar de manters s’han concentrat la tarda de diumenge a la plaça de Sant Jaume per tornar a reivindicar la possibilitat de treballar legalment. En l’acte, que ha estat convocat pel Sindicat Popular de Venedors Ambulants, s’han cridat consignes com “somos manteros, no rateros”.

Els manters han mostrat pancartes amb missatges com “sobreviure no és delicte” i han estès la mercaderia al terra però no per vendre-la. A les persones que s’hi acostaven amb la voluntat de comprar algun producte els explicaven que es tractava d’una acció per fer visible la seva problemàtica.

Els venedors a la manta reclamen que es reguli la seva activitat i es queixen que des de la taula de negociació creada per desencallar la situació no se’ls dóna cap resposta concreta. El col·lectiu va anunciar que aturava la seva activitat al Port Vell arran de l’actuació conjunta del Mossos, la Guàrdia Urbana i la Policia Portuària. Alguns han decidit traslladar-se a altres punts de la ciutat com l’accés al metro de la plaça de Catalunya, on aquest diumenge hi havia una desena de venedors ambulants.

El Sindicat Popular de Venedors Ambulants es va constituir el mes d’octubre passat per articular al col·lectiu i donar a conèixer la seva activitat entre la ciutadania.