A partir d’ara serà més fàcil identificar els malalts d’Alzheimer en les fases inicials que es desorientin o es perdin. Ho farà possible una polsera que han dissenyat la  Federació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Catalunya (FAFAC) juntament amb els Mossos d’Esquadra orientada a garantir la seguretat d’aquestes persones.

Per poder utilitzar el braçalet cal emplenar les dades de malalt i cuidador en un formulari i descarregar-se l’aplicació que permet llegir els codis QR. A partir d’aquí, la persona que es  topi amb un malalt que porti la polsera només apropant el mòbil obtindrà les dades del cuidador amb qui s’ha de posar en contacte. Se n’han fabricat 2.000 i es poden obtenir a qualsevol de la vintena d’associacions de malalts d’Alzheimer.

“Genera molta angoixa que el nostre familiar es perdi, no el puguem localitzar i que això pugui tenir conseqüències nefastes que tots ens podem imaginar” explica la Immaculada Fernández, presidenta de la FAFAC. Fernández afegeix que amb aquest braçalet s’intenta protegir la persona però no invalidar-la, ja que ha de seguir sent autònoma el major temps possible.

La polsera forma part d’una campanya més amplia de sensibilització en la qual també s’ha redactat una guia adreçada als mossos per saber com tractar els malalts, un tríptic amb consells per a les famílies afectades i una sèrie de conferències per part dels Mossos d’Esquadra.