Representants veïnals i entitats del barri del Guinardó es mostren satisfets amb la primera proposta que els ha presentat el consistori per a la configuració dels futurs Jardins del Mas Ravetllat-Pla, un gran espai verd situat entre l’Hospital de Sant Pau i el Parc dels Tres Turons. Expliquen que inclou moltes de les seves demandes però asseguren que caldrà treballar aspectes com l’accessibilitat per evitar la massificació turística i un espai per celebrar-hi actes.

Entre la ronda del Guinardó, l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, el carrer de Cartegena i el Torrent d’en Melis, hi ha els terrenys del Mas Ravetllat-Pla, una zona verda de pràcticament 3,5 hectàrees que la ciutat recuperarà l’any 2019. L’Ajuntament ha presentat sobre el terreny l’avantprojecte dels jardins que hi construirà als representants veïnals i entitats del barri. Inclou un mirador i una zona humida per potenciar la biodiversitat de l’espai. També la conservació i l’ampliació dels horts que actualment hi ha i una plaça que ha d’esdevenir un punt de trobada de la zona. Aquestes eren algunes de les demandes dels veïns que també volen que s’inclogui la construcció d’una infraestructura per poder fer-hi actes de petit format.

Segons explica l’Associació de Veïns Joan Maragall del Guinardó, tot i que han pogut participar en el projecte des del primer moment, hi ha un punt que encara s’haurà de treballar, l’accessibilitat al recinte. El consistori vol que l’espai serveixi per millorar la mobilitat a peu de la zona, però els veïns consideren que això pot comportar que els jardins s’omplin de turistes per la proximitat amb la Sagrada Família, l’Hospital de Sant Pau o les bateries antiaèries del turó de la Rovira. Esperen que aquesta demanda es tingui en compte de cara a la redacció del projecte executiu, que ha d’estar enllestit a l’estiu. Està previst que les obres comencin a principis del 2018 i que tinguin un pressupost d’uns 2,5 milions d’euros.