Les garrafes ja estan buides i el Walter, un dels habitants de la nau del carrer de Puigcerdà, haurà de tornar al carrer a omplir-les per poder tenir aigua. Assegura que és un inconvenient i que tampoc no ajuda a mantenir net l'espai on viu. WALTER GARCÍA "Necesitamos lo más importante para vivir en un mundo sano y limpio, que es el agua potable". Precisament per evitar això, l'Assemblea de Suport contra els Desallotjaments ha organitzat una xocolatada a la nau ocupada per demanar a l'ajuntament que faciliti aigua corrent per a les prop de 300 persones que hi viuen. Segons l'entitat, l'Ajuntament els han dit que es tracta d'un espai privat i que a més està ocupat de forma il·legal. La demanda d'aigua corrent coincideix quan fa més d'un mes que va entrar en vigor la segona fase del pla dels assentaments. Un pla que genera molts dubtes entre els habitants d'aquesta nau. En aquesta segona fase, l'ONG Creu Roja ha entrat a la fàbrica per oferir ajuda humanitària i facilitar la inserció sociolaboral dels habitants de la nau, la majoria subsaharians. Però en aquest temps són pocs els qui han accedit al projecte de reinserció, molts per desconfiança envers l'administració. MANEL ANDREU ,portaveu Assemblea de Suport contra els Desallotjaments "El pla d'assentaments va començar amb el desallotjament del carrer de Zamora amb gent detinguda i tot això ha generat aquesta desconfiança amb l'administració, per tant, si a això no se li dóna la volta, per més bones intencions que hi hagin amb aquest pla d'assentaments irregulars de l'Ajuntament, difícilment tindrà una viabilitat concreta" Precisament l'Ajuntament havia encarregat aquest pla d'ajuda a la Creu Roja, una entitat independent que en teoria genera molta més confiança entre els residents de la nau. Sobretot, perquè no la relacionen amb l'administració ni la policia. Els voluntaris de l'ONG encara estan acabant d'identificar tota la gent que viu en aquesta antiga fàbrica i d'aquí a unes setmanes començaran els primers cursos de formació.

Prop de 30 veïns convocats per l’Assemblea de Suport contra els Desallotjaments han volgut mostrar suport als habitants de la nau del carrer de Puigcerdà, al Poblenou, en la reivindicació per tenir aigua corrent dins del recinte. L’Assemblea de Suport ha organitzat una xocolatada dins del recinte ocupat, on ara mateix viuen unes 300 persones. Segons l’entitat,  l’Ajuntament diu que no pot fer-ho perquè es tracta d’un espai privat i que, a més, està ocupat de forma il·legal.

Els que hi viuen asseguren que ara mateix és molt difícil mantenir les condicions de salubritat necessàries. A més, per aconseguir l’aigua ho han de fer a les fonts públiques del barri amb garrafes. Un fet que esta generant queixes d’alguns veïns de la zona.

Fa un mes que es va posar en funcionament la segona fase del pla de l’Ajuntament per eradicar els assentaments al Poblenou. La gestió l’està portant a terme l’entitat Creu Roja, però de moment pocs habitants de la nau s’hi han acollit.