Fa més de dues setmanes que la Pastisseria Lis treballa per la revetlla de Sant Joan. En Pere té avui un únic reforç a l'obrador, però per al dia fort l'ajudaran quatre persones més. PERE CAMPS, Pastisseria Lis "Per la revetlla treballem tot el dia i tota la nit." De moment només couen les que ja estan encarregades. La tradicional de brioix amb fruita és la que té més èxit, però les de crema, tot i ser una mica més cares, també tenen sortida. "Aquestes quatre coques de cabell d'àngel són una mostra de totes les que ja hi ha preparades en cru pel dia de la revetlla. Són de llardons, de brioix i de cabell d'àngel, i es calcula que és un 60% de totes les que es vendran." FELIP RAMON "He venido a encargar para el sábado porque nos gusta la coca del día". ESTER AGUILAR "Jo ja porto dies i dies menjant coca, una mica de coca, una mica de xampany". La tendència d'aquest any és molt similar a la del darrer Sant Joan. La previsió és vendre fins a 1 milió 600 mil coques i que les famílies les comprin més petites per gastar menys.

Per fer front a la baixada de vendes, els pastissers han aguditzat l’enginy i han preparat una oferta de coques més diversa. Però les varietats clàssiques, com la de brioix amb fruita confitada, continuen sent les més sol·licitades, seguida de la coca de llardons de full i la de pinyons farcida de crema.

Pel que fa als preus, el Gremi de Pastisseria de Barcelona i Província de assegura que es mantindran, i calculen que una família de quatre presones es gastarà de 16 a 30 euros en coques.