La vacunació de gossos, gats i fures de Sant Martí és obligatòria, i també inclou els animals que faci més de sis mesos que van ser vacunats. Els veterinaris del districte ja han notat un increment de les consultes sobre aquesta malaltia i molts ja han començat a informar els clients sobre la necessitat de la vacuna a través de correus electrònics i missatges de mòbil. El cost de la injecció és d’uns 35 €, que han d’assumir els propietaris dels animals.

D’altra banda, en cas que se sospiti que algun animal podria haver estat en contacte amb el pit bull infectat, cal comunicar-ho als serveis veterinaris del Departament d’Agricultura. Aquests professionals s’encarregaran de fer-li les proves pertinents i, en cas que sigui necessari, aïllar-lo per fer-ne una observació clínica.

Des de la Generalitat, a més, alerten que si algú es troba animals morts en les àrees de restricció cal comunicar-ho als Agents Rurals a través del 112. Finalment, les administracions reforçaran el control dels animals de carrer per evitar que es propagui el virus.