L’Associació de Familiars i Amics de Ciutadans Empresonats al Centre Penitenciari d’Homes de Barcelona està convençuda que no es complirà el compromís de tancar la Model el dia 8 de juny. Així ho ha dit el seu advocat, David Peña, en una entrevista a ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, en què ha assegurat que encara hi “queden 260 presos i Brians 1 està desbordat”.

Peña ha dit que no creu que el centre penitenciari es pugui tancar d’aquí a tres setmanes, com està previst, perquè “Barcelona és una ciutat amb molts habitants i amb molts potencials reclusos“. En aquest sentit, ha afirmat que “a Barcelona cada dia hi ha nous detinguts, dels quals quatre o cinc poden anar a preventius”, cosa que, segons ell, no s’ha tingut en compte.

Per Peña, “un ciutadà de Barcelona que té un judici a la mateixa localitat ha d’anar a una presó de la mateixa ciutat” per poder garantir els seus drets. Sobre les “presses” per tancar la Model el proper 8 de juny, ha dit que sospiten que “hi ha una bombolla immobiliària en aquell punt de l’Eixample i poder-hi construir pisos nous és un luxe“, tot i que, en principi, s’hi han projectat un espai verd i equipaments municipals.

L’advocat de l’associació també ha anunciat que estan preparant “una última actuació pacífica de protesta”, de la qual no ha volgut donar més detalls. I ha lamentat que el conseller de Justícia, Carles Mundó, “no ens ha volgut rebre”. Peña, però, ha assegurat que “el senyor Mundó ha de saber que no es pot tancar una presó sense tenir-ne una altra”.

Escolteu-ho aquí: