El degoteig de flors, espelmes i missatges ha continuat aquesta tarda a l'entrada de l'Institut Joan Fuster. Segon dia de dol que coincideix amb les diligències ordenades pel jutge per conèixer les circumstàncies que van envoltar l'agressió. Entre el material que s'ha trobat tant a casa de l'alumne com a la seva motxilla, hi ha un plànol que podria ser de l'institut i ballestes de fabricació casolana. Un material que s'analitzarà per comprovar si hi ha altres responsables de la tragèdia. Segons la conselleria, el destí del menor podria ser un centre de Benestar Social, on ingressaria per acabar l'ESO amb un seguiment especialitzat. Sobre les circumstàncies de l'atac ha parlat el professor que va reduir l'alumne i el va desarmar. DAVID JURADO, professor de l'Institut Joan Fuster "Logré conectar con él y que dejara las armas... hablando, hablando. / Hay cosas que suceden y no se pueden prever." Mentrestant al centre, el dia ha començat amb un claustre extraordinari del professorat. Els serveis d'emergència social els han assessorat sobre la manera en què han d'atendre a partir d'ara els estudiants. Uns alumnes que, amb aquest gest espontani, han reclamat respecte a la intimitat. Els psicòlegs han visitat totes les aules durant dues hores per donar consignes als estudiants i ajudar-los a pair la situació. FERRAN POVEDA, pare d'un dels alumnes "Avui jo he vingut a acompanyar-lo perquè són menors, ja els ha costat venir a una xerrada psicològica, imagina't demà quan es reprenguin les classes." A les 11 en punt ha sonat la campana del centre, que anunciava l'inici d'un minut de silenci. Els estudiants s'han trobat al pati, dins el centre. Paral·lelament, fora, els veïns s'han sumat a aquesta mostra de condol. Els aplaudiments dels estudiants, que s'han sentit des del carrer, han conclòs l'homenatge.

A les 10 del matí, tal com estava previst, han començat a arribar els alumnes a l’Institut Joan Fuster. Aquest dimarts no hi ha classe. La jornada s’ha preparat perquè els alumnes que així ho vulguin puguin anar al centre per rebre suport i atenció dels professionals dels serveis d’emergències socials de l’Ajuntament de Barcelona. El treball es fa en grups i tots tenen un professional dedicat a atendre’ls. Una atenció que el regidor d’Educació, Gerard Ardanuy, ha dit al BTVNotícies que es mantindrà “el temps que sigui necessari”. Per tal de preservar la intimitat dels alumnes, tant els professors com els treballadors del CUESB han tapat amb papers les vidrieres del centre que donen al carrer.

També els alumnes de l’institut han demanat als mitjans de comunicació que hi ha congregats que respectin la seva intimitat. Ho han fet visible amb una cadena humana, tapant les càmeres amb les seves jaquetes i desplegant una pancarta.

A les 11 del matí, els alumnes del centre s’han sumat al minut de silenci que han fet totes les escoles de primària i secundària de Catalunya. També hi han volgut participar nombrosos veïns del barri de Navas, que s’han concentrat al carrer, a les portes del centre, per mostrar el condol i la solidaritat amb els alumnes. Un minut de silenci que els veïns han finalitzat amb aplaudiments. També dilluns els veïns van voler expressar el seu dolor per uns fets que han consternat la ciutat. Centenars de veïns del barri de Navas van dipositar espelmes i flors a les portes de l’institut. Està previst que dimecres es reprenguin les classes a l’Institut Joan Fuster.

Investigació en curs

El segon dia de dol ha coincidit amb les diligències ordenades pel jutge per conèixer les circumstàncies que van envoltar l’agressió. Entre el material que s’ha trobat -a casa de l’alumne i a la seva motxilla- hi ha un plànol que podria ser de l’institut i ballestes de fabricació casolana. Els objectes s’analitzaran per comprovar si hi ha altres responsables de la tragèdia.