Els dies passen i el sol cada dia el veiem més alt respecte a l’horitzó, un fet que està directament lligat amb l’allargament de les hores de llum. Actualment els dies s’allarguen a un ritme aproximat de dos minuts i 45 segons.

El fred menys rigorós dels últims dies, juntament amb l’allargament evident de les hores de llum tant a les tardes com de bon matí, fa que es faci evident que la primavera és ja a la cantonada.

Aquests dies no és nit fosca fins a dos quarts de vuit de vespre, un fet que permet aprofitar força més les tardes a l’aire lliure. Aquest dijous el sol es pondrà per l’horitzó de la ciutat a les 18.57 h, més d’una hora i mitja més tard que el dia de la Puríssima -jornada en la qual el sol es pon més d’hora de tot l’any-, quan ho fa a les 17.21 h. Aquell dia, previ al Nadal, és negra nit abans de les sis de la tarda.

Els més matiners també agraeixen força l’avançament de la sortida del sol, ja que aquests dies es produeix pels volts de les set del matí (7.03 h dijous, 15 de març), aproximadament una hora i quart abans que el dia 4 de gener – el dia que el sol va sortir més tard de tot l’any-, quan ho va fer a les 8.17 h.

Aquest 15 de març gaudim ja d’11 hores i 54 minuts entre la sortida i la posta de sol mentre que el dia del solstici d’hivern la duració va ser de nou hores i 11 minuts. Actualment els dies s’allarguen a un ritme aproximat de dos minuts i 45 segons cada dia.

L’allargament del dia continuarà fins al dia del solstici d’estiu, enguany el 21 de juny. Aquella jornada tindrem 15 hores i 10 minuts de llum solar. El sol es pondrà a les 21.28 h del vespre i no serà nit fosca fins als volts de les 10 de la nit.

El sol actualment fa un angle al migdia de 47 º respecte a l’horitzontal. El dia del solstici d’hivern l’angle va ser només de 25 graus i pel solstici d’estiu serà de 72 graus.