En una nota de premsa, Ens Plantem reclama a l’Ajuntament que “presenti els resultats dels estudis fets al subsòl”, que haurien d’ajudar a esclarir les causes del desfalcament que va obligar a desallotjar 32 persones. El consistori va explicar en el seu moment que s’havia encarregat una prospecció al Centre Superior d’Investigacions Científiques per comprovar l’estabilitat de la zona compresa des del carrer de Tànger fins a la costa entre Àlaba i Bac de Roda.

Alhora, consideren que cal retirar definitivament les llicències de construcció dels dos hotels que hi ha davant dels edificis afectats i que la plataforma creu que són els causants de les esquerdes i el desfalcament d’una de les finques. Les obres, a hores d’ara, continuen paralitzades i l’Ajuntament va explicar que prendria una decisió tenint en compte els resultats de l’estudi del CSIC. La companyia constructora de l’hotel més proper, OHL, va presentar a principis d’abril un requeriment de responsabilitat patrimonial a l’Ajuntament per la paralització.

Durant el recorregut, alguns manifestants han tirat pintura i un pot de fum als hotels i hostals per on ha passat la marxa.

Identificacions en acabar la manifestació

Segons han explicat membres de la plataforma Ens Plantem a betevé, en acabar la marxa els Mossos d’Esquadra han identificat un grup de joves que havien participat en la protesta. La policia els ha aturat al carrer de Pujades entre el carrer de Llacuna i la rambla del Poblenou i, segons han explicat els identificats, els agents els han revisat les pertinences i els han demanat la documentació. La plataforma atribueix els fets a “un intent de criminalitzar una manifestació que ha estat pacífica però que toca un tema sensible com és el turisme”.