La ruta Tànger-Barcelona es va posar en marxa fa uns tres anys. Des del principi, els narcotraficants la van veure com una oportunitat per introduir droga a la península sense l’estricta vigilància que hi ha a l’estret. Però en els últims anys, els controls al port de Barcelona s’han intensificat. I prova d’això és que aquest any només es van decomissar 827 quilos d’haixix. És un 20% menys que en el mateix període de 2011. Pel que fa a la cocaïna, les xifres es mantenen si fa no fa com les de 2011. Una de les operacions més destacades és la que es va fer al març i que va permetre descobrir més de 700 quilos de cocaïna amagats en un carregament de cocos.

Una estratègia poc utilitzada però que comença a detectar-se és l’entrada de droga en creuers turístics, sobretot els que arriben a la ciutat quan arrenca la temporada procedents de països d’Hispanoamèrica. Sovint la porten amagada els mateixos membres de la tripulació. La majoria de narcotraficants, però, continuen preferint amagar la droga en grans contenidors.

El que sí que ha augmentat és la recuperació de vehicles robats. L’any passat la Guàrdia Civil en va poder recuperar 40, entre motos i vehicles d’alta gamma. És gairebé el doble que en el mateix període de 2011.