NADIA MALOVA "Como es puente, he venido a dar una vuelta pero visto lo visto hay mucha gente, es imposible pasar y la verdad es que uno se siente un poco como si fuera enlatado." Aforament complet, però poques vendes. És el balanç que els comerciants fan d'un pont que tradicionalment, marca l'inici de la campanya nadalenca. ANTONI FUREST, portaveu de la Confederació de Comerç "La gent està mirant preus i encara no està comprant. Està una mica retinguda i sobretot planificant unes compres que encara queden dies per fer." L'activitat comercial farà una pausa demà i a partir de dilluns tornarà a engegar. Les botigues no tancaran fins al dia 24. En total, seran 15 dies de comerços oberts. Els responsables dels establiments preveuen que es mantingui la tendència de fer les compres al darrer moment. Asseguren, però, que afronten un any difícil. Calculen que les vendes cauran entre un 4 i un 9%. JAUME PUYO "La primera visita, que ha sigut avui, ha sigut per veure una prospecció de com està el tema comercial i les botigues, però amb previsió de venir una segona vegada a fer una mica més d'inversió comprant." JOSEFINA TORTOSA "Ja fa uns anys que només faig les compres per coses útils perquè ja tots són grans a casa, no hi ha nens petits: el més necessari, res més." Segons les previsions, la despesa per persona baixarà en un 20% respecte de l'any passat.

Els pronòstics apunten a un descens de les vendes d’entre un 4 i un 9% respecte de l’any passat. Tot i això, els botiguers confien que es mantindrà la tendència de fer les compres al darrer moment i que el gruix de facturació es concentrarà a final de mes. La campanya de Nadal representa entre un 15 i un 25% del total anual.

A partir de dilluns, els comerços estaran oberts de dilluns a diumenge fins al 24 de desembre. En total, seran 15 dies ininterromputs d’activitat comercial.