L'Ivan va muntar aquest negoci fa tres anys, quan hi havia llibertat horària. Ara en fa dos que la normativa és més estricta i ha de tancar a les 11 de la nit. IVAN DANESI, propietari de la Piadina del Sol "Cuando antes cerrabamos a la una, una y media, sin restricción de hora. Nos afectó muchísimo, lo hemos pasado muy mal. La gente quiere que estemos abiertos, porque damos un servicio." Per alguns clients, aquest horari és massa restrictiu. CHRISTIAN McGUINNESS "A vegades et lies o et falta alguna cosa i dius: 'anem a comprar unes postres'." El propietari d'aquesta pastisseria i vinacoteca prefereix arriscar-se i tancar més tard, però la Guàrdia Urbana ja li ha precintat el local diverses vegades. Per això, els establiments de menjar per emportar-se de Gràcia han creat una associació que ja ha recollit més de sis mil signatures per demanar que s'ampliï l'horari d'obertura d'aquests comerços. EUDALD LLIGOÑA, portaveu de l'Associació de Comerços d'Alimentació de Gràcia "De la mateixa manera que ho van prohibir ho poden tornar regular. Podrien fer-ho fins a la una, com que tenen les terrasses i així tots estarien contents. Responsabilitzen el menjar per emportar-se de tot el xivarri que hi ha a la Vila de Gràcia. " La mesura afecta també els supermercats de menys de 150 metres quadrats i les bodegues del districte. L'Ajuntament assegura que els clients sovint mengen a les portes dels establiments o a les places i això provoca molèsties als veïns i la presència de venda ambulant d'alcohol als carrers.

L’Associació de Comerços d’Alimentació del Barri de Gràcia, formada per un grup considerable d’aquest tipus de comerços d’alimentació (més coneguts com a “take away” i similars), va iniciar a l’agost una campanya de recollida de signatures i ja n’han arribat a les 6.000. La finalitat és demanar a la regidoria del Districte de Gràcia que deixi sense efecte l’edicte de l’alcalde de 2010.

La mesura afecta també els supermercats de menys de 150 metres quadrats i bodegues del districte. En un inici, aquests locals estaven exclosos de la llei d’horaris, ja que es van considerar adients per facilitar el consum familiar en diumenges i en una franja horària àmplia. Amb el temps, el Districte va considerar que molts consumidors es movien dels locals a l’espai públic, i això provocava molèsties al veïnat. A més, van creure que aquests establiments generen, indirectament, la venda ambulant d’alcohol i molt soroll en certes zones del districte.