La campanya entre els del “leave” i els del “remain” (és a dir, entre els favorables a sortir de la Unió Europea i els que s’hi volen quedar) no només ha estat confosa per als britànics. Molts estrangers que viuen actualment al Regne Unit per motius laborals o d’estudis també han rebut la notícia amb la incertesa de no saber en quina situació estaran un cop es formalitzi la sortida del país de la UE.

Alguns d’ells han explicat a BTV que els preocupen els possibles tràmits que hauran de fer si han de demanar visats per residir-hi. Tot i que des de l’Administració britànica no se n’ha parlat, l’opinió pública creu que es podria adoptar un sistema de visats similar a l’australià: visats de dos anys de validesa, sense els quals no es pot visitar el país. Si s’optés per aquest sistema, es podria demanar la nacionalitat anglesa demostrant que fa més de cinc anys que es resideix al Regne Unit.

Però no són els únics que estan preocupats per la sortida del Regne Unit, els empresaris europeus ja veuen perillar el seu futur allà. Pilar Almagro és CEO de Vertisub Grup, una empresa espanyola que fa un any va començar l’expansió al país anglosaxó. Els resultats d’aquest divendres han canviat ja els seus plans empresarials. Fa una setmana que la inestabilitat del Brexit ha comportat conseqüències als salaris dels seus treballadors, que han vist com la lliura esterlina s’anava devaluant respecte l’euro, el que ha reduït considerablement el seu sou. A més, des de Vertisub s’estaven plantejant canviar la seu a Londres, veient el resultat, aquest mateix divendres han decidit mantenir-se a Barcelona. L’expansió de moment queda a l’espera de les negociacions amb la Unió Europea, que aniran descobrint com es configuren novament les relacions amb el Regne Unit.

Mentrestant, els turistes que es troben a Barcelona es troben esperançats amb el resultat i es mostren a favor de la decisió que ha pres el Regne Unit, ja que creuen que serà millor pel seu país ser fora de la Unió Europea.